שאלות ותשובות

נהפוך הוא. אנחנו מאמינים שחשוב לראות בבתי המשפט מוצא אחרון, לאחר שכל הליך של גישור וניסיון לפתור את המחלוקת מוצה.
כל סכסוך יש לנסות ליישב מחוץ לכותלי בית המשפט בסיוע עורך דין דיני משפחה, בתהליכים של גישור תוך ניסיון להגיע לפתרון אופטימאלי שישרת את שני הצדדים. רק לאחר שתהליכי הגישור, ומו”מ כשלו יש להגיש תביעה בבית המשפט. לאורך כל הדרך אנחנו ממליצים להיוועץ בעורך דין דיני משפחה איכותי שיסייע להתמודד עם המצב הנוכחי ולהתכונן לבאות בחוכמה.

באין צוואה, נקבע על פי חוק הירושה כי ילד זכאי לרשת את הוריו. כך, כאשר זוג הורים נפטר, יירשו אותם הן הילדים המשותפים שלהם והן הילדים של מי מן הצדדים אשר אינם משותפים לשניהם. ילדים מנישואים קודמים שהם רק של אחד מבני הזוג, יורשים רק אותו ולא את בן הזוג השני כך יוצא שחלקם בעיזבון יהיה מחצית ממה שירשו הילדים שהם ילדיהם של שני בני הזוג.

אם לא קיימת התייחסות בצוואת המנוח באשר לאופן תשלומי החובות שהותיר אחריו, מנהל עיזבון המנוח הוא זה שבאחריותו לוודא פדיון החוב מתוך הונו ונכסיו של המנוח טרם חלוקתם ליורשיו. אם חולק כל העיזבון בין הנושים והחובות טרם כוסו במלואם לא יהיו היורשים אחראים לכיסוי יתרת החובות.

התשובה האובייקטיבית והמדויקת ביותר תהיה ללא ספק, מוקדם ככל האפשר. 

מרגע שהחלטתם (או שנודע לכם) שאתם הולכים לכיוון של גירושין, מומלץ למצוא עורך דין דיני משפחה המתמחה בטיפול בתיקי גירושין. עורך דין כזה יוכל לסייע לכם להבין מהן נקודות התורפה, למה חשוב לשים לב, מהו מרוץ הסמכויות, מה אפשר לעשות ומה חשוב שלא לומר, כיצד אוספים ראיות במקרה הצורך וכדומה. 

המצב האופטימאלי הוא גירושין בהסכמה ולכן רצוי מאוד שלא לעורר קונפליקטים מיותרים, עם זאת יש לדעת היטב לאן אתם הולכים וכיצד להשיג את התנאים הנחים ביותר ליציאה לדרך חדשה, לעורך דין גירושין הידע והניסיון הנחוצים כדי להבטיח שהליך הגירושין ינוהל באופן המוצלח ביותר עבורכם.

כאשר אצל אחד מבני הזוג גמלה ההחלטה להתגרש בעוד אצל בן הזוג השני עדין לא יכול בן הזוג המעוניין להניע הליך גירושין לפתוח תיק גירושין בבית הדין הרבני אן בבית המשפט לענייני משפחה. אל תביעת גירושין המוגשת לבית הדין הרבני יש לכרוך כל נושא הנוגע לגירושין (כגון חלוקת רכוש ומזונות ילדים) שמגיש התביעה מעוניין למסור לטיפולו של בית הדין.

כאשר שני בני הזוג מעוניינים להתגרש ניתן לעיתים לנהל את הליך הגירושין תוך שיתוף פעולה וקיום מו”מ ענייני המוביל לניסוח הסכם גירושין המקובל על שני הצדדים. גירושין כאלה מכונים גירושין בהסכמה. כאשר קיימת מידה מספקת של שיתוף פעולה יכול עורך דין בודד לשמש מגשר, לטפל בהליך כולו עבור שני הצדדים וכך מתאפשר חיסכון בהוצאות.

הסכם גירושין מנוסח לפי הסכמות שהגיעו אליהן הצדדים או על פי קביעות הערכאה השיפוטית בה מתנהל תיק הגירושין (בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני).

לאחר מתן אישור מטעם אחת משתי הערכאות המשפטיות מקבל הסכם הגירושין תוקף של פסק דין וניתן לאכוף את קיומו הלכה למעשה.
על מנת לשנות, להוסיף או לבטל סעיפים בהסכם הגירושין שלכם יש להגיש בקשה בעניין לבית המשפט ולהוכיח שינוי מהותי של הנסיבות. בית המשפט מקפיד לוודא כי שני בני הזוג מבינים היטב את הסכם הגירושין שביניהם ולכן בדרך כלל לא ממהר לאשר שינויים בו אלא, כאמור, במקרים של שינוי נסיבות.

יש לך עוד שאלות?

דילוג לתוכן